Fendo Orella 101.8 FM


TOBONERO DE CABRERA
Març 9, 2008, 4:38 pm
Filed under: Trestallo animals d'Aragón | Etiquetes: ,

Nombre en latin: microtus cabrerae

Nombre en castellán: topillo de cabrera
Descripzión: Ye un roedor d’a familia ARVICOLIDAE. Ye parellano a o topillo de campo, o de cabrera ye de gran tamaño, asti an que coinziden ambas espezies, o de campo gosa trobar-se en cotas mas alteras que o de Cabrera. Un pelache mas fosco, con pelos largos y foscos que sobresalen d’os cuartos de dezaga y una difusión anteyada en as partis inferiors son rasgos fiyables, detalles dentals y craneals ta confirmar a identificazion.

O suyo cuerpo mide entre 11 y 13 zm, a coda baria entre os 3 y os 5 zm. No se sabe guaire sobre a suya traza de criar y de aparear-se, y se creye que tienen cachurriadas de 3 a 5 crietas.

S’alimentan de gramíneas y atros tipos de plantas.

D’atra man, ye una espezie cuasi menazada, mui escasa y que en Aragón ye considerada bulnerable a l’alterazion d’o suyo abitat.

As espezies que mas se le parixen son o tabonero nordico, os taboneros de campo y agreste, y o tabonero de Guentheri.

A suya huella posterior mide 2,2 zm y as suyas fezes son de 4mm.

Anuncis

Feu un comentari so far
Deixa un comentari



Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s



%d bloggers like this: